Zielona zupa ufoludków

Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój. Groszek i brokuły włóż do sitka i przepłukuj wodą (nie musisz ich rozmrażać). Następnie, wraz z ziemniakami, wrzuć je do rondelka.
/ 03.06.2013 11:49

Składniki

  • Bulionetka Domowa Drobiowa
  • mrożone brokuły (można użyć świeżych) - 200 gramów
  • ziemniaki (ok. 200 g) - 2 sztuki
  • mrożony zielony groszek (można użyć świeżego) - 200 gramów

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój.
Groszek i brokuły włóż do sitka i przepłukuj wodą (nie musisz ich rozmrażać). Następnie, wraz z ziemniakami, wrzuć je do rondelka.
Całość zalej 0,5 litrem wody (ma ledwie przykryć jarzyny) i wrzuć Bulionetkę Knorr. Gotuj pod przykryciem do momentu, gdy warzywa zmiękną.
Następnie całość zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Gotową zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

Przepis zielona zupa ufoludków pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)