Wojskowa grochówka

Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć...
/ 17.08.2007 22:26

Składniki

  • 60 dag grochu (najlepiej łuskanego)
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 40 dag boczku wędzonego
  • 30 dag kiełbasy

  • 20 dag marchwi
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • pieprz, sól
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Dodać do grochu. Warzywa pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy. Ugotować do miękkości warzyw. Natkę pietruszki pokroić i dodać po ugotowaniu.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (11)
/06.01.2015 19:23
Widzę że gotujesz jak Doda barszcz na wigilię . "Jebnę z torebki " i niech jedzą .
/26.04.2011 16:41
Jeśli wojskowa to gdzie magiczne dodatki smaku wojskowego? umyta szyszka sosnowa i dwa zielone liście dębu , bez tego to nie wojskowa, raczej domowa
/18.03.2011 13:13
ludzie co wy z ta kielbasa !!! kielbasa to przyprawione mieso zupa na miesie a przyprawy sa do przyprawiania zupy do smaku
POKAŻ KOMENTARZE (8)