Rosół na podrobach

Żołądki oczyścić. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć, pokroić w małe kosteczki, por na kawałki. Umyte mięso włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać liść laurowy i sporą szczyptę...
/ 04.03.2013 04:59

Składniki

 

 

  • 30 dag żółądków drobiowych

     

  • 3 marchewki
  • pietruszka

    Rosół na podrobach

  • kawałek selera
  • 1/2 ppora
  • liść laurowy
  • sól, pieprz, przyprawa do zup
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć, pokroić w małe kosteczki, por na kawałki. Umyte mięso włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać liść laurowy i sporą szczyptę soli. Zagotować. W trakcie gotowania zbierać szumowiny. Wrzucić warzywa, gotować na małym ogniu około godziny. Zupę doprawić do smaku, podawać z makronem, posypać natką,