Pulpety w rosole

Zapach potraw zabierze cię w podróż.
/ 04.09.2007 15:31
Składniki:
- 4 filety z dorsza, mintaja lub morszczuka
- 1 cebula
- 5 dag słoniny
- kawałeczek kłącza imbiru
- sól
- 1 łyżka wódki
- 3 szklanki rosołu, może być z kostki
- 1 cebulka dymka lub kawałek pora

Filety drobno posiekać, posolić, wlać łyżkę wody, ubijać widelcem 3 min. Drobno posiekać słoninę i imbir, wymieszać z rybą, uformować kulki, wstawić do lodówki. Ugotować na małym ogniu, osączyć. Zagotować rosół, dodać posiekaną dymkę, gotować 5 minut na małym ogniu. Zestawić, włożyć pulpeciki, podawać.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)