Pomidorowa na lato!

Międzybrodzki Makaron świderek gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i pokrojonych w kostkę warzyw. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.

Składniki

  • Międzybrodzki Makaron świderek – 250g

    Pomidorowa na lato!

  • wywar kostno-jarzynowy - 2l
  • pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400g
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • kwaśna śmietana 18% - 150ml
  • Marchew
  • Seler
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Międzybrodzki Makaron świderek gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i pokrojonych w kostkę warzyw. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.

Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)