Pikantna zupa fasolowa

Bulion mięsny doprowadzić do wrzenia . Dodać papryczki chili...
/ 07.08.2007 22:09

Składniki

  • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej

  • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 4 strąki zielonych papryczek chili,
  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
  • 6 szklanek bulionu mięsnego
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki lub kolendry
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bulion mięsny doprowadzić do wrzenia. Dodać papryczki chili, cukinię, gotować powoli aż cukinia zmięknie. Dodać czerwoną i biała fasolę, kukurydzę, powoli gotować. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć na nim koncentrat, dodać do zupy. Przyprawić, dodać śmietanę. Posypać tartym serem i zieleniną.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/04.11.2011 11:20
Super.