Pieczarkowa zupa z kaszą

Ugotowana na mięsie i warzywach, zabielona, z dodatkiem ziemniaków czy makaronu, może wystarczyć za cały obiad
/ 01.09.2009 14:28
Składniki:
- mała włoszczyzna
- kawałek kurczaka
- 15 dag pieczarek
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 100 ml śmietanki
- 1 łyżka mąki
- 15 dag kaszy manny
- natka pietruszki

Mięso wrzucić na 1,5 l wrzątku, zagotować, odszumować. Dodać włoszczyznę, gotować ok. 20 minut. Pieczarki pokroić na plasterki, a cebulę na piórka. Przesmażyć na maśle. Dodać do zupy, gotować, aż mięso będzie miękkie. Zupę przyprawić, zabielić, zagotować. Podawać z kulkami z kaszy. Posypać natką pietruszki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)