Składniki
-
przecier pomidorowy Valfrutta 500 ml,
- pomidory krojone Valfrutta 425ml,
- 2 ząbki czosnku,
- średnia czerwona papryka,
- czerwona cebula,
- 2 łodygi selera naciowego,
- pęczek natki pietruszki,
- 3 łyżki soku z cytryny Limmi,
- sól i pieprz do smaku,
- grzanki do dekoracji
Sposób przygotowania
Pokrój drobno cebulę, paprykę, seler naciowy i pietruszkę. Do blendera wlej przecier pomidorowy i sok z odcedzonych pomidorów. Dodaj połowę posiekanych warzyw i 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie zmiksuj i przelej do większego naczynia.
Dodaj pomidory z puszki, pozostałe drobno posiekane warzywa, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny Limmi. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin. Jeśli nie masz czasu, możesz dodać do zupy pokruszone kostki lodu – schłodzą ją równie dobrze. Podawaj udekorowane grzankami. Smacznego