Gazpacho - Południowa inspiracja na gorące lato

Pokrój drobno cebulę, paprykę, seler naciowy i pietruszkę. Do blendera wlej przecier pomidorowy i sok z odcedzonych pomidorów. Dodaj połowę posiekanych warzyw i 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie zmiksuj i przelej do większego naczynia.
/ 22.07.2013 10:53

Składniki

  • przecier pomidorowy Valfrutta 500 ml,

    Gazpacho - Południowa inspiracja na gorące lato

  • pomidory krojone Valfrutta 425ml,
  • 2 ząbki czosnku,
  • średnia czerwona papryka,
  • czerwona cebula,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 3 łyżki soku z cytryny Limmi,
  • sól i pieprz do smaku,
  • grzanki do dekoracji

Sposób przygotowania

Pokrój drobno cebulę, paprykę, seler naciowy i pietruszkę. Do blendera wlej przecier pomidorowy i sok z odcedzonych pomidorów. Dodaj połowę posiekanych warzyw i 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie zmiksuj i przelej do większego naczynia.

Dodaj pomidory z puszki, pozostałe drobno posiekane warzywa, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny Limmi. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin. Jeśli nie masz czasu, możesz dodać do zupy pokruszone kostki lodu – schłodzą ją równie dobrze. Podawaj udekorowane grzankami. Smacznego

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)