Gazpacho

Wcale nie trzeba jechać daleko, by poczuć się, jak na wymarzonej wycieczce.
/ 04.09.2007 15:30
Składniki:
- 8 pomidorów
- 1 strąk papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 ogórek
- po 3 łyżki octu winnego i oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- 15 dag pieczywa bez skórki

Warzywa opłukać, posiekać, włożyć do miski z rozdrobnionym pieczywem, wymieszać. Dodać ocet, 3 szklanki wody, sól, pieprz i posiekany czosnek. 3/4 warzyw zmiksować, stopniowo dolewając oliwę. Włożyć pozostałe, wstawić zupę do lodówki. Przed podaniem zupę roztrzepać, ozdobić listkami bazylii.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)