POLECAMY

Chłodnik z boćwiną

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować...

Składniki

  • 30 g włoszczyzny bez kapusty,
  • 100  g boćwiny,

  • 250 ml (1 szklanka) mleka 0,5%,
  • 50 ml śmietany 18%,
  • 50 g ogórka zielonego,
  • 10 g koperku,
  • 10 g szczypiorku,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • woda.

Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżąca wodą, pokroić w paski, ugotować. Ogórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, koper i szczypiorek; podawać schłodzony.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)