Cebulowa

Mile widziani goście z daleka.
/ 04.09.2007 15:29
Składniki:
- 25 dag cebuli
- 5 dag masła
- 2 łyżki mąki
- ząbek czosnku
- 2 kostki rosołowe (wołowe)
- 1/2 szklanki białego wina
- 3 łyżki brandy
- sól i pieprz
- tymianek
- bagietka
- 10 dag sera, np. grojera

Cebulę pokroić, lekko zrumienić na maśle, oprószyć mąką, chwilę smażyć, mieszając, dodać posiekany czosnek. Wlać przygotowany z kostek rosół, wino i brandy, przyprawić, gotować 15 min. Kromki bułki opiec, zupę przelać do żaroodpornych miseczek, na wierzchu ułożyć po 2 grzanki, posypać startym serem, zapiekać, aż ser się rozpuści, posypać tymiankiem.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)