Barszcz czerwony z morelami i imbirem

Barszcz Czerwony Knorr w litrowym kartonie przelać do garnka. Morele pokroić w drobne paski.
/ 14.12.2007 00:11

Składniki

  • 1 opakowanie Gotowego Barszczu Czerwonego w litrowym kartonie np. Knorr,

  • 5 suszonych moreli,
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 mała laska cynamonu,
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania

Barszcz Czerwony Knorr w litrowym kartonie przelać do garnka. Morele pokroić w drobne paski. Czosnek i imbir bardzo drobno posiekać i rozetrzeć czubkiem noża, dodać do barszczu razem z cynamonem i morelami. Całość podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Na koniec dodać kilka kropel cytryny dla pełności smaku i wyjąć cynamon.

Barszczyk przed podaniem można również przecedzić.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)