Barszcz czerwony

Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć. Oddzielnie ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić.

Składniki

  • 1 kg buraków,
  • włoszczyzna,
  • kilka suszonych grzybów,
  • sok z cytryny,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć. Oddzielnie ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/10 lat temu
Super przepis dzieki
/10 lat temu
WSPANIAŁY CUDOWNY PRZEPIS :-)
/11 lat temu
a majeraneeeeek?? to podstawa! jest nawet w gorącym kubku knora?
POKAŻ KOMENTARZE (1)