POLECAMY

Sałatka z kurczakiem

Barwna przekąska
Sałatka z kurczakiem fot. Fotolia

Składniki:

  • liście sałat – karbowanej, rzymskiej, frise, rucoli i radicchio
  • papryki – czerwona, żółta, zielona
  • pomidor
  • ogórek
  • czerwona cebula
  • pierś kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • sos winegret musztardowy

Sposób wykonania:


  1. Łyżkę musztardy sarepskiej i łyżeczkę musztardy Dijon wymieszać z 3/4 szklanki oliwy, solą i pieprzem. Zaparzyć 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich w 1/2 szklanki wody. Wszystko wymieszać.
  2. Pierś kurczaka usmażyć na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć  pokrojoną w plastry na sałatach i pokrojonych jarzynach. Polać sosem.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)