Sałatka z kapusty i winogron

Chrupiąca, zaskakująca...
/ 12.11.2008 15:55
Składniki:
- średnia główka czerwonej kapusty
- cebula
- 2-3 winne jabłka
- sól
- cukier
- ocet winny
- 2-3 łyżki oliwy lub oleju
- kilka goździków
- kawałek cynamonu
- mała kiść winogron

W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, goździków i cynamonu. Kapustę drobno poszatkować i wrzucić na gotującą wodę, gotować 5-10 minut, wylać na sito i osączyć usunąć goździki i cynamon. Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i skropić octem winnym, dodać utarte jabłko, pokrojoną cebulę, winogrona i wymieszać. Przyprawić solą, szczyptą cukru, ewentualnie octem winnym, skropić oliwą i odstawić. Sałatkę można podawać na ciepło, lub na zimno.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)