Sałatka z bobem

Pyszna sałatka z dodatkiem wędzonego boczku i sera pleśniowego.
Sałatka z bobem fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 30 min * 1 porcja – ok. 245 kcal

Składniki na 4 porcje:

  • 20 dag liści szpinaku
  • 20 dag bobu
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • pół cytryny
  • 10 dag sera z pleśnią
  • natka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie. Odlej, osącz, wystudź, zdejmij skórki.
  2. Szpinak opłucz, osusz, oberwij ogonki. Natkę opłucz, oberwij listki. Ser pokrój w dużą kostkę.
  3. Szpinak włóż do salaterki. Posyp natką, bobem i serem. Skrop sokiem z cytryny, przypraw.
  4. Boczek pokrój na spore kawałki i ładnie zrumień. Tłuszczem i skwarkami polej sałatkę.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)