Sałatka makaronowa z szynką

Z selerem naciowym i orzechami
/ 14.02.2011 09:55

Przygotowanie 25 min * 1 porcja – ok. 260 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 10 dag grubszego makaronu, np. kokardki
- 2 łodygi selera naciowego
- 10 dag szynki
- 5 dag żółtego sera
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- kilka orzechów włoskich
- po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- natka

Sposób wykonania:
1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, osącz, ostudź.

2. Łodygi selera pokrój z listkami. Szynkę i żółty ser pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Orzechy pokrój na kawałki.

3. Przygotowane składniki połącz z makaronem, dopraw. Wymieszaj z sosem z majonezu i jogurtu. Dopraw. Udekoruj natką.

Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>