Wasze ulubione zupy
napisał/a:
californiasu
2015-11-17 08:59
Moim faworytem jest ostatnio zupa gulaszowa. Genialny przepis znalazłam na stronce z przepisami Polomarketu ;), spróbujcie zrobić :) http://www.polomarket.pl/pl/obiady/zupa-gulaszowa.html
napisał/a:
tarka
2015-11-18 09:10
Pomidorowa z ryżem lub czerwoną soczewicą.
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-11-21 12:56
Wczoraj robiłam zupkę z groszku, brokuła i sera gorgonzola. Jest naprawdę pyszna i polecam ją z czystym sumieniem.
napisał/a:
sowka29
2015-11-29 20:08
Nasze ulubione to zupa krem z pieczarek, zupa krem z zielonych warzyw, rosół i pomidorowa :)
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-12-08 13:40
Ja jeszcze bardzo lubię zupki azjatyckie. A niedawno zakochałam się w Tom Yum.
napisał/a:
Becia88
2015-12-22 10:03
moją ulubioną zupą od czasów dzieciństwa pozostaje niezmienne pieczarkowa. Ostatnio znalazłam przepis na http://cooklet.pl/szukaj/zupa-pieczarkowa która idealnie przypomina smak zupy którą gotowała moja babcia. Jest przepyszna, musicie jej spróbować.
napisał/a:
californiasu
2015-12-23 13:02
Ostatnio moją ulubiona zupą jest jarzynowa z kluseczkami :). Mniam :D, Najważniejsze, żeby zrobić samemu kluseczki, bo kupne nie są już takie dobre :/. Przepis tutaj http://www.polomarket.pl/pl/obiady/zupa-jarzynowa-zkluseczkami.html
napisał/a:
bratka444
2016-01-08 10:36
Przepis na prostą, ale przepyszną zupkę jarzynową z kluskami. Przepis ze strony Polomarketu, więc warto odwdzięczyć się choćby kupnem produktów ;)
2 marchewki
sól
2 łyżki oliwy lub masła
1 pietruszka, kawałek selera
kilka różyczek kalafiora
garść groszku zielonego mrożonego
kilka ziemniaków
kostka rosołowa
150 g kaszki kukurydzianej
250 ml mleka
2 łyżki parmezanu
1. Zagotować mleko, cienkim strumieniem wsypać kaszkę i ugotować ciągle mieszając. Wyłączyć gaz, przełożyć kaszkę na talerz. Doprawić parmezanem i solą, dokładnie wymieszać, ukształtować wałek i pokroić kluseczki. Ugotować w osolonym wrzątku.
2. Obrać warzywa, pokroić na kawałki. Wrzucić do 2 litrów wrzątku z kostką rosołową i ugotować. Na koniec dodać groszek. Przed podaniem połączyć zupę z kluskami oraz oliwą lub masłem.
2 marchewki
sól
2 łyżki oliwy lub masła
1 pietruszka, kawałek selera
kilka różyczek kalafiora
garść groszku zielonego mrożonego
kilka ziemniaków
kostka rosołowa
150 g kaszki kukurydzianej
250 ml mleka
2 łyżki parmezanu
1. Zagotować mleko, cienkim strumieniem wsypać kaszkę i ugotować ciągle mieszając. Wyłączyć gaz, przełożyć kaszkę na talerz. Doprawić parmezanem i solą, dokładnie wymieszać, ukształtować wałek i pokroić kluseczki. Ugotować w osolonym wrzątku.
2. Obrać warzywa, pokroić na kawałki. Wrzucić do 2 litrów wrzątku z kostką rosołową i ugotować. Na koniec dodać groszek. Przed podaniem połączyć zupę z kluskami oraz oliwą lub masłem.
napisał/a:
kasia853
2016-01-08 13:54
Ja niestety generalnie nie lubię zup :( ale jeśli coś wybierać to gulaszową ;)
napisał/a:
nextstep
2016-01-13 07:43
moja ulubiona zupa to porowa z mięsem mielonym i cukinią, jest bardzo pożywna i smakuje świetnie!
napisał/a:
krilanka
2016-01-13 21:26
Krupniczek, ogórkowa i barszcz, ale ogólnie też nie przepadam za zupami.
napisał/a:
smerfetkaaa8
2016-01-19 09:26
A mogłabyś podać przepis na nią? Nigdy jeszcze nie robiłam takiej zupki.