Wasze swiateczne potrawy i przepisy :-)
napisał/a:
kasia_b
2007-12-24 07:33
Cześć Kochani ponieważ taki okres świąteczny i każdy coś robi dobrego do jedzenia więc pochwalmy się tym co robimy dobrego
Ja zrobiłam:
- pasztet drobiowy
- gotowałam 3 dni po 5 minut schab, który wyszedł super
- upiekłam boczek
- ciasta: miodownik, czekoladowiec, karpatka
pozostało do zrobienia:
- krokiety z kapustą i pieczarkami
- barszczyk
- usmażyć rybki - dorsz po tradycyjnemu i tuńczyk w sezamie
eh już by sie zjadło - a Wy co dobrego będziecie robicie??
Ja zrobiłam:
- pasztet drobiowy
- gotowałam 3 dni po 5 minut schab, który wyszedł super
- upiekłam boczek
- ciasta: miodownik, czekoladowiec, karpatka
pozostało do zrobienia:
- krokiety z kapustą i pieczarkami
- barszczyk
- usmażyć rybki - dorsz po tradycyjnemu i tuńczyk w sezamie
eh już by sie zjadło - a Wy co dobrego będziecie robicie??
napisał/a:
Butterfly1
2007-12-25 15:38
Tak sma nie piekłam tylko moja kochana mamusia wszystko robiła, ale mniej wiecej napisze co mam an wigilie
zupa grzybowa
barsz z uszkami
fasola z kompotem
pierogi z kapustą i grzybami
kapusta z grochem
karp smazony
ryba po grecku
kutia
makówki
zawsze tez na wigilie robimy sałatkę owocową- ja robiłam
ciasta z marmoladfka
ciastka kruche
pierniczki moje
rurki z kremem
sernik
piernik
makowiec zwijany
ciasto orzechowe z jabłkami
Na drugi dzien
2 sałatki
schab ze sliwką
boczek pieczony
jakies tam śledzie i inne pierdołki
zupa grzybowa
barsz z uszkami
fasola z kompotem
pierogi z kapustą i grzybami
kapusta z grochem
karp smazony
ryba po grecku
kutia
makówki
zawsze tez na wigilie robimy sałatkę owocową- ja robiłam
ciasta z marmoladfka
ciastka kruche
pierniczki moje
rurki z kremem
sernik
piernik
makowiec zwijany
ciasto orzechowe z jabłkami
Na drugi dzien
2 sałatki
schab ze sliwką
boczek pieczony
jakies tam śledzie i inne pierdołki
napisał/a:
Kinia
2007-12-26 13:47
Butterfly to tak jednocześnie?
Fasola w kompocie?
Fasola w kompocie?
napisał/a:
Butterfly1
2007-12-27 18:54
Kinia, hihihi każdy jest w szoku i jest taka sama reakcja na tą potrawę.
Fasole gotuje sie osobno, kompot osobno, a póżniej parę ziarenek zalewa sie w talerzu kompotem. Dziwnie co? Ale smaczne
Fasole gotuje sie osobno, kompot osobno, a póżniej parę ziarenek zalewa sie w talerzu kompotem. Dziwnie co? Ale smaczne
napisał/a:
Kinia
2007-12-27 19:39
Nigdy bym się czegoś takiego nie spodziewała
napisał/a:
Butterfly1
2007-12-31 13:10
Kinia, a widzisz ehhehehe
napisał/a:
Itzal
2007-12-31 13:59
Moim gwiazdorskim daniem w tym okresie jest barszcz grzybowy