sajgonki
napisał/a:
~bobi
2009-07-17 16:02
Jak zrobić sajgonki w domu? bardzo je lubię, ale w barach wychodzi nieekonomicznie i pomyślałem żeby zrobić samemu,czy muszę mieć wok żeby je usmażyć?
napisał/a:
~ccc
2009-07-17 22:28
Nie musisz mieć woka, możesz użyć garnka do frytek, ale straciszmnóstwo oleju. Możesz po prostu przesmażyć na dobrze rozgrzanym olejuna patelni - nic się nie stanie. Pozdrawiam
napisał/a:
renata-ostojska
2009-12-28 13:54
Witam,
na poczatek powiem, ze "sajgonki" to nie jest poprawna nazwa, ta potrawa nazywa sie NEMY :)
Czego potrzeba do zrobienia tej potrawy:
1. papier ryzowy
2. grzyby mun
3. makaron ryzowy
4. kapusta pekinska
5. marchew
6. cebula
7. mieso mielone
8. olej
9. sos slodko - kwasny
10. patelnia
Dokladne proporcje znajdziesz na opakowaniu, np. papieru ryzowego :)
Zycze smacznego!!
na poczatek powiem, ze "sajgonki" to nie jest poprawna nazwa, ta potrawa nazywa sie NEMY :)
Czego potrzeba do zrobienia tej potrawy:
1. papier ryzowy
2. grzyby mun
3. makaron ryzowy
4. kapusta pekinska
5. marchew
6. cebula
7. mieso mielone
8. olej
9. sos slodko - kwasny
10. patelnia
Dokladne proporcje znajdziesz na opakowaniu, np. papieru ryzowego :)
Zycze smacznego!!
napisał/a:
~ddd
2010-01-20 19:59
Niezłe mrożone sajgonki można kupić w lidlu przy okazji tygodnia chińskiego. Fajne są też przystawki dim sum - świetna sprawa.