Przepisy na pyszne ciasta.
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-08 12:03
Ciasto z "całuskami" kolejny przepis dla leniwych i antytalentów do pieczenia ciast (przede wszystkim dla mnie )
Składniki:
paczka murzynków , galaretki , owoce , na dno biszkopty (mozna bez)
Przygotowanie:
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami . Wkoło ustawiamy murzynki .... środek wypełnaimy owocami. Można zalewć kolorowe warstwy galaretek .
efekt końcowy
Składniki:
paczka murzynków , galaretki , owoce , na dno biszkopty (mozna bez)
Przygotowanie:
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami . Wkoło ustawiamy murzynki .... środek wypełnaimy owocami. Można zalewć kolorowe warstwy galaretek .
efekt końcowy
napisał/a:
~gość
2009-09-08 12:05
:on:
też zapisałam i chyba od tego zacznę bo wygląda przepysznie
też zapisałam i chyba od tego zacznę bo wygląda przepysznie
napisał/a:
100krootka
2009-09-08 18:05
3 Bit
potrzebne herbatniki i 3 masy - mleko skondensowane, najlepiej takie, żeby już go gotowac nie trzeba było- będzie szybciej, masa karpatkowa- moze być taka gotowa do rozrobienia z mlekiem, albo "swoja" wg własnego przepisu i bita śmietana - ja wzięłąm 3 opakowania, ale żeby nie była żadka zrobiłam z połową porcji mleka, które podane jest w przepisie
Układamy warstwowo kolejno :
herbatniki, krem z mleka skondensowanego, herbatniki, masa karpatkowa, herbatniki, bita śmietana
Proste, łątwe i przyjemne, wyjdzie na pewno domownikom i znajomym smakowało, zdjecia nie mam niestety, bo nie zrobiłam
potrzebne herbatniki i 3 masy - mleko skondensowane, najlepiej takie, żeby już go gotowac nie trzeba było- będzie szybciej, masa karpatkowa- moze być taka gotowa do rozrobienia z mlekiem, albo "swoja" wg własnego przepisu i bita śmietana - ja wzięłąm 3 opakowania, ale żeby nie była żadka zrobiłam z połową porcji mleka, które podane jest w przepisie
Układamy warstwowo kolejno :
herbatniki, krem z mleka skondensowanego, herbatniki, masa karpatkowa, herbatniki, bita śmietana
Proste, łątwe i przyjemne, wyjdzie na pewno domownikom i znajomym smakowało, zdjecia nie mam niestety, bo nie zrobiłam
napisał/a:
Kasia248
2009-09-10 19:52
Karolinka_U, a gdzie te murzynki mam kupic??bo ja to pierwszy raz widze
napisał/a:
Madzinka1
2009-09-11 14:36
Kasiulek, u mnie chyba w lidlu są, z tego co pamiętam... :)
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-11 14:42
są w Lidlu i Kauflandzie
napisał/a:
Kasia248
2009-09-11 21:26
Karolinka_U, a myslisz ze ptasie mleczko mozna wziąć zamiast murzynkow??
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-11 21:30
pewnie mozna tylko ile bys musiala ułozyć
Ja teraz zamiast biszkoptów dałam delicje takie najtańsze z Reala
Ja teraz zamiast biszkoptów dałam delicje takie najtańsze z Reala
napisał/a:
Misiaq
2009-09-13 10:00
Karolinka_U, fajne są te Twoje przepisy, takie proste w przygotowaniu.
Ten na pewno wypróbuję:
bo jest prosty, a efekt koncowy wygląda bardzo smakowicie
Ten na pewno wypróbuję:
bo jest prosty, a efekt koncowy wygląda bardzo smakowicie
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-13 21:13
Znalazłam kolejny fajny przepis i na dniach będę robić także na bieżąco będą relacje
DWUKOLOROWY BLOK
składniki:
biała warstwa:
- 55g masła
- 1 łyżka miodu
- 150g białej czekolady
- 50g ryżu preparowanego
ciemna warstwa:
- 55g masła
- 2 łyżki miodu
- 100g czekolady deserowej
- 50g mlecznej czekolady
- 80g ryżu preparowanego
Posmarować blaszkę cienko masłem i wyłożyć pergaminem. Przygotować białą warstwę:
Czekoladę, masło, miód rozpuścić w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą. Zdjąć z ognia, dodać ryż i dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki, docisnąć i wyrównać wierzch.
Analogicznie przygotować warstwę z ciemnej czekolady i przełożyć ją na stwardniałą warstwę z białej czekolady, schłodzić w lodówce.
DWUKOLOROWY BLOK
składniki:
biała warstwa:
- 55g masła
- 1 łyżka miodu
- 150g białej czekolady
- 50g ryżu preparowanego
ciemna warstwa:
- 55g masła
- 2 łyżki miodu
- 100g czekolady deserowej
- 50g mlecznej czekolady
- 80g ryżu preparowanego
Posmarować blaszkę cienko masłem i wyłożyć pergaminem. Przygotować białą warstwę:
Czekoladę, masło, miód rozpuścić w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą. Zdjąć z ognia, dodać ryż i dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki, docisnąć i wyrównać wierzch.
Analogicznie przygotować warstwę z ciemnej czekolady i przełożyć ją na stwardniałą warstwę z białej czekolady, schłodzić w lodówce.
napisał/a:
kasia_b
2009-09-14 19:17
dla wielbicieli ciast miodowych
tak jak ja
moja wersja Krówki/Tofika
dla chętnych wkleję przepis
tak jak ja
moja wersja Krówki/Tofika
dla chętnych wkleję przepis
napisał/a:
jente8
2009-09-14 19:19
Wklejaj, nie pytaj :P Aż mi ślinka cieknie :P