problem z szarlotką

napisał/a: Kachina 2008-05-21 17:42
Witam. Piszę bo mam problem z szarlotką tutti frutti,a irytuje mnie to trochę bo przepis jest wręcz banalny. Piekłam ją ostatnio i wszystko było w porzątku, góra ładnie przypieczona i ciasto smakowo pyszne. Placek był sztywny, więc i zaczęłam go chłodzić. Coś podkusiło mnei jednak żeby skosztować go od razu. No i zaczęłam przy nim śturać i wyśturałam spód, który w ogóle nie był wypieczony! Pierwsza i środkowa warstwa były przepyszne, a ostatnia praktycznie surowe ciasto... I straciłam tyle czasu... Może któraś z was wie, co mogło być przyczyną... Od razu mówię, że robiłam wszystko zgodnie z przepisem, nic nie zmieniałam, a receptura jest sprawdzona... :(
Czy to może być wina piekarnika z termoobiegiem?
Doradźcie coś bo chciałabym bardzo tego na przyszłość uniknąć...:(

Z góry dziękuje.