problem z bakłażanem
napisał/a:
~melanzana
2009-06-17 15:06
mam problem z bakłażanem...chodzi o to, że zawsze jak probuje go przygotować, zanim wrzucę na patelnie ciemnieje, a ponadto nie wiem jek się pozbyc tego gorzkiego posmaku... jak temu zaradzić? POMÓŻCIE!!!
napisał/a:
aragonia
2009-06-17 17:00
baklazana trzeba pokroic, osolic i pozostawic tak az do czasu kiedypusci
sok (nawet dosyc szybko sie to odbywa) - potem trzeba go umyci osuszyc i
dopiero smazyc, dusic powinien wtedy nie byc gorzki. aleta metoda chyba na ciemnienie nie dziala, zeby jablka nie ciemnialy - kropisię je cytryna, moze z bakłażanem mozna tak samo?
pzdr!
sok (nawet dosyc szybko sie to odbywa) - potem trzeba go umyci osuszyc i
dopiero smazyc, dusic powinien wtedy nie byc gorzki. aleta metoda chyba na ciemnienie nie dziala, zeby jablka nie ciemnialy - kropisię je cytryna, moze z bakłażanem mozna tak samo?
pzdr!