Napoleonki na krakersach

napisał/a: Kaira86 2006-10-07 12:36
dziewczynki pychasne sprobujcie bo naprawde latwe w zrobieniu a niebo w gebie Sylwiu dzieki za przepis ja juz nie mam pol brytwanki:) misiek wcina az mu sie uszy trzesa
napisał/a: atka83 2006-10-07 13:12
Kaira86 napisal(a):dziewczynki pychasne sprobujcie bo naprawde latwe w zrobieniu a niebo w gebie
Napewno zrobie,ale niesety nie dzisiaj.
napisał/a: Marusia 2006-10-08 08:59
Hmmm, a ja chyba będę musiała spróbować tego przepisu, tyle że z wiórkami nasączonymi spirytusem (nie mam pojęcia, czy z takimi też wyjdzie :| )- mam 400 g tych wiórków (wiórek ) i nie mam co z nimi zrobić...
Chyba, że znacie jeszcze jakiś fajny przepis, do którego mogłabym je wykorzystać :)
napisał/a: samsam 2006-10-08 09:58
Kaira86 napisal(a):misiek wcina az mu sie uszy trzesa

To bardzo się cieszę, że smakuje.

Marusia napisal(a):Chyba, że znacie jeszcze jakiś fajny przepis, do którego mogłabym je wykorzyst

Moze ciasteczka kokosanki?
Są rówbież bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.
Oto przepis:
4 białka
1 szklanka cukru
300 g kokosu
skórka z cytryny

Białak ubić. Dodać cukier, pod koniec wiórki i skórkę z cytryny (startą). Delikatnie wymieszać. Na natłuszczoną blachę nakładać łyżeczką i formować stożki. Piec około 20 minut.
Smacznego
napisał/a: Marusia 2006-10-08 23:37
Dzięki, Sylwiu!
Któryś z tych dwóch przepisów wykorzystam :)
napisał/a: samsam 2006-10-09 07:06
Proszę bardzo
napisał/a: Marusia 2006-10-11 19:01
No i wykorzystałam ;)
Dziś zrobiłam rafaello. Wyszło pyszne, tylko strasznie alkoholowe :D (dałam ok 400 g wiórków w spirytusie... żeby się nie zniszczyły... )
napisał/a: samsam 2006-10-15 12:28
To super, że wyszło pyszne.
napisał/a: atka83 2006-11-14 21:11
A ja jeszcze się nie zabrałam za te rafaello.
Mam chęci go zjeć,ale żeby zrobić to już mniej hehe
Co sobote o tym mysle,a kończy się na robieniu ciasta drożdzowego :/
napisał/a: outsiderka 2007-10-15 15:57
Uwielbiam to, potrafię zjeść 10 za jednym razem