Najłatwiejsze ciasto
napisał/a:
kolarz6
2013-10-08 21:48
Pomocy!Upiekłam ciasto z przepisu na tej stronie,wyrosło super,wyniosłam na werandę do wystudzenia i ... pies zjadł i teraz nie pamiętam przepisu, była maślanka, olej, owoce, dwa jajka i... Może wiecie o jakie ciasto chodzi?
napisał/a:
cyberdama
2013-10-09 11:40
Ciasto cynamonowe jogurtowe z bloga Moje wypieki?
napisał/a:
sylwusia79
2014-06-30 12:23
Murzynek ;) Ja się zawsze nim ratuję jak mam mało czasu.
napisał/a:
cookingforem
2014-07-04 14:20
polecam ten przepis na uniwersalne cisto do którego pasują wszyskie owoce sezonowe
http://cookingforemily.pl/2014/06/sabat-matek-i-uniwersalne-ciasto-owocowe-mojej-mamy/
proste i zawsze się udaje
http://cookingforemily.pl/2014/06/sabat-matek-i-uniwersalne-ciasto-owocowe-mojej-mamy/
proste i zawsze się udaje
napisał/a:
marllena88
2014-11-18 12:36
Ja również zostawiłam raz ciasto do ostudzenia, i to był błąd :)
napisał/a:
misia007
2015-05-19 17:21
Najlepiej studzić w piekarniku, może być otwarty, wtedy pies na pewno nie zje naszego ciasta, a ono samo nie za szybko opadnie.
napisał/a:
aniwey
2015-05-19 21:28
To temat w sam raz dla mnie - kulinarnego analfabety. Najłatwiejsze jest ciasto z serków homogenizowanych i galaretek. Nie trzeba do jego zrobienia żadnych umiejętności.
napisał/a:
bajaderka
2015-06-18 13:57
Ja też studzę ciasto uchylonym piekarniku :)
a jednym z najprostszych ciast jakie piekę jest Ciasto mocno czekoladowe Robi się je szalenie szybko i jest baaardzo dobre :) u mnie w domu ulubione.
a jednym z najprostszych ciast jakie piekę jest Ciasto mocno czekoladowe Robi się je szalenie szybko i jest baaardzo dobre :) u mnie w domu ulubione.
napisał/a:
kerbera
2015-06-18 22:15
Dla mnie takie bardzo łątwe ciasto to jest kupione z piekarni :) wyciagam wtedy tylko kasę z torebki i dalej już mnie nic nie obchodzi :) wtedy wszystko gładko idzie i wtedy jest bardzo ale to bardzo dobrze :) bo jak mam sama piec jakieś ciasto to już mi się niedobrze robi.
napisał/a:
martita8888
2015-06-23 13:18
A dla mnie najłatwiejsze ciasto to tzw. ucierane. Przepis zawsze biorę z opakowania margaryny :D Nigdy mnie nie zawiodło.
napisał/a:
ilamama
2015-10-24 15:01
U mnie w domu w każdą sobotę pachniało ciastem. Mama zawsze piekła "coś na niedzielę". Nie odziedziczyłam tego daru po niej niestety. Zeszyt, w którym miała te wszystkie przepisy też gdzieś przepadł po jej śmierci. Jako, że nie miałam się z czego i od kogo uczyć, a jestem molem książkowym skorzystałam z takiego wariantu. Mam konto na matrasie i tak poszukałam wiedzy na ten temat. Nie wiedziałam na jaki poradnik się zdecydować, bo skąd mam wiedzieć kiedy jakie ciasto będę akurat chciała upiec:). Stanęło na tym, że kupiłam kilka niedrogich książek o różnego rodzaju ciastach i w ten sposób u mnie w domu w każdą sobotę też pachnie ciastem :)
napisał/a:
koska
2015-11-04 00:16
Też uwielbiam ciasta mocno czekoladowe, najlepiej Brownie. Wczoraj robiłam z czekolady Jedyna od Wedla + ich tradycyjna gorzka - pierwszy raz, w takim połączeniu, ale smak rewelacyjny i już przy takiej mieszance zostanę. Ciasto przygotowane w zaledwie parę minut, niewiele mąki (a staram się ją ograniczać) - rewelacja:)