Mam składniki, nie mam pomysłu - POMOCY!

napisał/a: ~Kacper 2011-11-18 20:31
Witam. Mam 17 lat, jestem uczniem technikum gastronomicznego i chciałbym wziąć udział w pewnym konkursie gastronomicznym. Regulamin tego konkursu wymaga użycia kilku konkretnych składników. Gdy czytałem listę tych surowców z początku byłem dość pewny siebie, jednak kiedy przeczytałem ją do końca... - szczęka mi opadła. Myślę już kilka godzin i jedyne co wykombinowałem to Czatnej jabłkowy z czerwoną kapustą w roli dodatku. Porażka. Proszę o jakieś propozycje, zastosowanie surowców, ciekawostki. W żadnym razie NIE CHCĘ gotowych propozycji przepisów z internetu, książek, telewizji. Regulamin tego konkursu przestrzega przed próbami plagiatu. Nie stać mnie na zapłacenie kilku tysięcy złotych grzywny i sprawę w sądzie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Lista składników które muszą zostać wykorzystane w daniu konkursowym:
- Dowolna Primerba KNORR
-filet z łososia ( waga filetu w daniu po obróbce termicznej musi wynosić od 100g do 120g )
- surowe krewetki 16/20 szt.
- jedna RAMA Cremefine 15,24 lub 31%
- dowolny rodzaj wędzonki
- dowolny rodzaj kapusty
- jabłka
- sos ( ma to być po prostu jakieś danie z sosem )
- garni ( dekoracja ale z tym nie będę miał problemu )