Kulinarne szaleństwa
napisał/a:
~gość
2012-10-13 10:11
u mnie takim miejscem jest sypialnia tam sie czuje jak "ryba w wodzie"
kudwa ale sie wkopalam z tymi pierogami narazie jestem w pracy,ale pozniej kupuje skladniki i walcze
kudwa ale sie wkopalam z tymi pierogami narazie jestem w pracy,ale pozniej kupuje skladniki i walcze
napisał/a:
daffodil1
2012-10-13 10:21
hehe czekamy na efekty :D
napisał/a:
~gość
2012-10-13 10:25
Najbardziej boje sie ,ze podczas gotowania sie rozlecą..Wpadlam na genialny pomysł pojade do mamy i tam bede te pierogi robic ,oko mamy bedzie pomagac -ejjj no tylko oko
napisał/a:
daffodil1
2012-10-13 10:31
Cczarnula, ej ej, nie ma tak!! mamy zawsze wtryniają swoje 3 grosze!
Najgorsza maniera mojej? Ma fioła na punkcie
a) przelewania zje się jeden talerz zupy to ta wyjmuje już o pół litra mniejszy garnek i przelewa do tamtego, a duży mi daje do mycia - to, że mój brat wróci za chwilę i dokończy całą zupę to nieistotne... 10 minut ją zbawi
i
b) robienia wszystkiego w jak najmniejszych naczyniach. robi wielką sałatkę na 10 osób? dobiera tak miskę żeby po dodaniu wszystkich składników było po czubeczek, że nie da się mieszać (to też coś w stylu, że potem jest mniejsze naczynie do mycia)... ja to wolę dawać wszystko do gara 2 razy większego i sobie mieszać swobodnie, a nie się cackać dopiero.
no. musiałam się wyżalić
Najgorsza maniera mojej? Ma fioła na punkcie
a) przelewania zje się jeden talerz zupy to ta wyjmuje już o pół litra mniejszy garnek i przelewa do tamtego, a duży mi daje do mycia - to, że mój brat wróci za chwilę i dokończy całą zupę to nieistotne... 10 minut ją zbawi
i
b) robienia wszystkiego w jak najmniejszych naczyniach. robi wielką sałatkę na 10 osób? dobiera tak miskę żeby po dodaniu wszystkich składników było po czubeczek, że nie da się mieszać (to też coś w stylu, że potem jest mniejsze naczynie do mycia)... ja to wolę dawać wszystko do gara 2 razy większego i sobie mieszać swobodnie, a nie się cackać dopiero.
no. musiałam się wyżalić
napisał/a:
~gość
2012-10-13 10:36
to u mnie ja tak robie!!
a to widzisz ja robie tak jak Ty,a Ł. jak Twoja mama Potrafi w najmniejszym garnku zastawic ziemniaki do gotowania i nie nauczy sie ,ze do 15min beda mu kipiec na kuchenke czego ja nienawidze bo moja kuchenka ma zawsze błyszczeć czystoscia
Ależ rozumiemy
Powiem Ci,ze to dla mnie lepiej
a to widzisz ja robie tak jak Ty,a Ł. jak Twoja mama Potrafi w najmniejszym garnku zastawic ziemniaki do gotowania i nie nauczy sie ,ze do 15min beda mu kipiec na kuchenke czego ja nienawidze bo moja kuchenka ma zawsze błyszczeć czystoscia
Ależ rozumiemy
Powiem Ci,ze to dla mnie lepiej
napisał/a:
daffodil1
2012-10-13 10:53
jak nie w moim domu to se rób :P
a dla mnie nie, bo jej rady głównie dotyczą czystości tj. mają z tatą fioła na punkcie czystości i np. pomieszam zupę w czasie gotowania, no to dlaczego tej łyżki od razu nie umyjesz?! to nic, że będę jeszcze mieszać...
a dla mnie nie, bo jej rady głównie dotyczą czystości tj. mają z tatą fioła na punkcie czystości i np. pomieszam zupę w czasie gotowania, no to dlaczego tej łyżki od razu nie umyjesz?! to nic, że będę jeszcze mieszać...
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-13 10:58
To my mieliśmy imprezę poweselną dla znajomych (w klubie, bo w domu by się nie zmieścili), ale jak się zapowiedzieli wszyscy pozawarszawscy, to nocowało u nas w domu 10 osób (mieszkanie 2pokojowe!) i potem weź zrób rano śniadanie dla 12 osób, a potem jeszcze nakarm ich obiadem przed wyjazdem będąc w stanie poimprezowym Dałam radę!
To ja też się tak staram, albo rzeczy które można np dzień wcześniej zrobić i potem tylko chwila przygotowania, żeby móc podać.
Dlatego lubię wszelkie tarty i quiche.
2 2 2
To ja mieszam w dużym, a potem przekładam do małej salaterki i jest prawie po czubek
To ja też się tak staram, albo rzeczy które można np dzień wcześniej zrobić i potem tylko chwila przygotowania, żeby móc podać.
Dlatego lubię wszelkie tarty i quiche.
2 2 2
To ja mieszam w dużym, a potem przekładam do małej salaterki i jest prawie po czubek
napisał/a:
daffodil1
2012-10-13 11:05
no dokładnie!
napisał/a:
~gość
2012-10-13 11:24
eee no to juz przesada,ale z drugiej strony zeby ta łyzke odkladac np. na talerz ,a nie na czysty blad..Ł. np. z sosu upaćkaną położy na blacie i zadowolony
Ha! Jestem juz umowiona z mama na lepienie o 15 zaczynam
Ha! Jestem juz umowiona z mama na lepienie o 15 zaczynam
napisał/a:
daffodil1
2012-10-13 12:24
2
no moi mają świra :P
no moi mają świra :P
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-13 13:16
Zabiłabym! Ja zawsze mam podczas gotowania specjalny mały talerzyk wystawiony i o niego wszystkie sztućce, których używam, opieram.
napisał/a:
Zazi
2012-10-13 14:04
wlasnie mialam to pisac wczoraj i sie zapomnialam. Jadlam u kolezanki taka pokrojona bagietke z samym maslem czosnkowym, albo z pomidorami i mozzarella i jeszcze jedno jakies bylo i nie pamietam, ale pewno maz kojarzy, bo sie dopytywal wszystkiego
ja tez chyba ze kiedys opatentuje to bardziej wymyslne i bedzie to dla mnie pestka, bo niestety wiekszosci tych wymyslnosci nigdy nie jadlam ale wszystko przede mna
jeszcze ser zolty zawin w to, to juz w ogole odlot albo tarty, nawet na tym kupionym ciescie sa super i pamietam jak zrobilam z porami, po Twojej namowie na pory i bylo supersmaczne
to pamietam jak mi pisalas ale jeszcze nie robilam, reszte sprawdze dzieki!
maz mi sprezentowal maszyne do pieczenia chleba i tam jest tez funkcja do robienia pizzy i chyba dzis znow pojde na latwizne
jaka nagla milosc do tesciowej moze jakas meksykanska zupa, bo cos mi kolezanka o tym wspominala niedawno?
[ Dodano: 2012-10-13, 14:11 ]
powodzenia ja jeszcze sama nie robilam nigdy i tez sie musze kiedys wkopac
to samo mam i musze z nim wiecznie walczyc o to
zdolniacha z Ciebie
[ Dodano: 2012-10-13, 14:25 ]
KarolciaK, Walentina
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/09/Kurczak-na-butelce-piwa.html
odnosnie tego przepisu, robilas to? ta butelka jest tak bardzo schowana w tym kurczaku, ona sie tak schowa w nim, bo pewno wystawala wczesniej wiecej..no i na czym go postawic, on sie piekl tak na zdjeciu postawiony? i pisza zeby nie piec na termoobiegu a ja wszystko pieke na tym wiec sama nie wiem jak go piec..