Który chleb wybrać przy diecie odnośnie Canddida spp.?

napisał/a: user1xx 2015-04-01 20:32
Witam

Potrzebuje pomocy odnośnie wskazania który z niżej przedstawionych chlebów będzie najbardziej bezpieczny i odpowiedni w przypadku diety na posiadanie Canddidy?
Mam Candidę obecnie stwierdzoną z wymazu gardła na języku ale może też być w przełyku czy gdzie indziej.
Brałem tabletki Flucofast 7 dni po 100mg, trzy opakowania nystatyny w zawiesinie.
Teraz stosuje dietę oraz biorę probiotyki Dicoflor 60.


Chleb 1:
Chleb razowy -skład: mąka razowa typ 2000, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, zakwas naturalny, sól, drożdże
Chleb 2:
Chleb (mało informacji bo sklep prosto z piekarni nie pakowany, skład tyle co Pani w sklepie powiedziała.) -skład: mąka żytnia 90%, mąka pszenna 10% + dodatki
Chleb 3:
Chleb z orkiszem -skład: mąka żytnia 35%, woda, mąka orkiszowa 12%,słonecznik 8,5%, płatki ziemniaczane, otręby pszenne 2,5%,ekstrakt słodu jęczmiennego, wysoko proteino-wana mąka pszenna, inne,
Chleb 4
Chleb Jakubkowy -skład: mąka żytnia razowa 72%, woda, słonecznik 10%, siemię lniane 8%, żyto krojone 5%, sezam 1%, płatki owsiane, sól, drożdże.
Chleb 5
Chleb na naturalnym zakwasie, pełnoziarnisty, żytni -skład; mąka żytnia, pszenna, woda, żyto krojone 15%,słonecznik 10%,siemię lniane 6%,drożdże, sól, ekstrakt słodu,