Jak wybierać mięso wieprzowe na obiad?

babciagramolka
napisał/a: babciagramolka 2011-05-16 07:48
Piękne mięso .Chciała bym mieć taki sklep koło siebie . Tyle że zauważyłam niepokojący trend jeśli chodzi o mieso które pojwaia się w sprzedaży . Dążenie do redukcji tłuszczy z naszej diety dochodzi do absurdu . Chuda golonka ? W golonce najlepszy jest właśnie ten ,, trzęsący się ,, tłuszczyk .Ktoś kto unika tłuszczu może sobie po prostu ugotować mięso od szynki .To samo ze słoniną . Spróbujcie kupić słoninę o grubości 5 cm - taką która nada się do obwijania ( plasterki ) wokół np.drobiu .
Jeśli chodzi o mięso z knurów to ostrzegam przed mięsem importowanym z Anglii - długo nie mogłam zrozumieć czemu wieprzowina którą tam usiłowałam jeść delikatnie mówiąc ,,pachnie inaczej ,, - a to po prostu taki system hodowli ( zwierzątek się nie kastruje bo to je stresuje ) .