Faszerowane udka kurczaka

cleanka
napisał/a: cleanka 2012-02-24 13:01
Zawsze przy pozbywaniu się kości,to udko troszkę się rozpadnie,ale jeśli już tak mi się zrobi,lekko je rozbijam przez folię,przyprawiam do smaku,wkładam np wyparzone kawałki brokuła,na to kładę plasterek żółtego sera,zawijam, obtaczam w jajku i bułce tartej.PO przestygnięciu przekrawam na dwie części, spinam je wykałaczkami i danie gotowe.Super.
napisał/a: ~dsadsd 2013-05-28 14:36
Jeżeli chodzi o kurczaka, to ja najbardziej lubię pierś kurczaka nadziewaną orzechowym farszem. Przygotowanie takiego dania trochę zajmuje, ale naprawdę jest paluszki lizać ;) Zazwyczaj taką nadziewaną pierś podaję z ziemniakami i brokułami ;) Tutaj macie przepis: http://apetycznie.pl/mieso/soczysta-piers-z-kurczaka-z-orzechowym-farszem/