Co dzis na obiad???
napisał/a:
kuchareczka
2012-05-04 11:56
dziś przyziemnie ziemniaczki, jajko sadzone i zsiadłe mleko - mniammm
napisał/a:
tirlitirli
2012-05-31 11:25
A ja dziś nie gotuje, mąż na wyjeździe a dziecko u babci :) kupie sobie ta pizzę Guseppe z tej fajnej reklamy :P
napisał/a:
trycja13
2012-06-09 16:23
na obiadek miałam czerwona fasolkę w sosie pomidorowym mniam!
napisał/a:
kuchareczka
2012-07-26 07:43
dziś na obiad knedle z jabłkami a na kolację sałatka gyros http://salatkagyros.com.pl
napisał/a:
madziaro
2012-08-29 10:36
ja dziś przygotowałam filety rybne z sosem warzywnym, zdrowe i pyszne
napisał/a:
gochaRA
2012-09-16 19:57
U mnie dziś krem z borowików Bardzo smakował i jest prosty w wykonaniu. Mieliśmy gości, więc podaję składniki na 6 osób:
Bulion warzywno-mięsny- 1 litr
• Borowik suszony - 50 g
• Cebula - 70 g
• Masło - 1 łyżka
• Śmietana kremowa - 150 g (1 1/2 MS)
• Żółtko - 1 szt.
• Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
• Mleko - 2 łyżki
• Sól, pieprz - do smaku
• Przyprawa do zup w płynie - 1 łyżka (15 g)
• Zielenina
Sposób wykonania:
• Grzyby opłukać, namoczyć w 1 szkl. przegotowanej wody
• Do naczynia miksującego włożyć pokrojoną cebulę, rozdrobnić - obroty 6, czas 5 s
• Dodać odsączone grzyby, rozdrobnić - obroty 5, czas 10 s
• Dodać masło, ogrzewać - obroty 3, temp. 50 oC, czas 5 min.
• Dodać bulion, wywar grzybowy, doprawić do smaku, gotować - obroty 1L, temp. Gotowanie, czas 15 min.
• Całość zmiksować - obroty 9, czas 10 s
• Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem, dodać do zupy przez otwór w pokrywie, mieszając zagotować - obroty 2, temp. Gotowanie, czas 5 min.
• Śmietanę lekko ubić z żółtkiem, dodać do zupy, wymieszać, nie gotować - obroty 3, czas 10 s
• Podawać w bulionówkach z posiekaną zieleniną i z groszkiem ptysiowym lub paluszkami
Wszystkim bardzo smakowała, a gotowanie nie zajęło mi nie dużo czasu przy pomocy Speedcook’a.
Bulion warzywno-mięsny- 1 litr
• Borowik suszony - 50 g
• Cebula - 70 g
• Masło - 1 łyżka
• Śmietana kremowa - 150 g (1 1/2 MS)
• Żółtko - 1 szt.
• Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
• Mleko - 2 łyżki
• Sól, pieprz - do smaku
• Przyprawa do zup w płynie - 1 łyżka (15 g)
• Zielenina
Sposób wykonania:
• Grzyby opłukać, namoczyć w 1 szkl. przegotowanej wody
• Do naczynia miksującego włożyć pokrojoną cebulę, rozdrobnić - obroty 6, czas 5 s
• Dodać odsączone grzyby, rozdrobnić - obroty 5, czas 10 s
• Dodać masło, ogrzewać - obroty 3, temp. 50 oC, czas 5 min.
• Dodać bulion, wywar grzybowy, doprawić do smaku, gotować - obroty 1L, temp. Gotowanie, czas 15 min.
• Całość zmiksować - obroty 9, czas 10 s
• Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem, dodać do zupy przez otwór w pokrywie, mieszając zagotować - obroty 2, temp. Gotowanie, czas 5 min.
• Śmietanę lekko ubić z żółtkiem, dodać do zupy, wymieszać, nie gotować - obroty 3, czas 10 s
• Podawać w bulionówkach z posiekaną zieleniną i z groszkiem ptysiowym lub paluszkami
Wszystkim bardzo smakowała, a gotowanie nie zajęło mi nie dużo czasu przy pomocy Speedcook’a.
napisał/a:
bajaderka
2012-09-24 11:31
Ja dziś robię pyszną zapiekankę :)
nie będę przyklejać całego przepisu tylko dam wam link
http://www.panitereska.pl/index.php/2011/10/14/zapiekanka-krolewska/
zapiekankę robiłam już wiele razy, jest pyszna i bardzo syta więc polecam :D
nie będę przyklejać całego przepisu tylko dam wam link
http://www.panitereska.pl/index.php/2011/10/14/zapiekanka-krolewska/
zapiekankę robiłam już wiele razy, jest pyszna i bardzo syta więc polecam :D
napisał/a:
Hart1
2012-10-02 20:18
a ja dla odmiany zjem po prostu to co mam w lodówce, nie chce mi się dziś iśc na zakupy ani niczego zamawiać.
napisał/a:
sofia78
2012-10-16 10:38
Przeglądam pomysły - może będzie zupa krem z marchewki.
napisał/a:
maggie88
2012-10-17 15:20
Chyba coś chińskiego :)
napisał/a:
grabusia4
2012-10-17 16:00
kotleciki mielone ziemniaczki i buraczki z papryka, czyli standard:)
napisał/a:
joanna_z
2012-10-23 14:40
Lasagne. właśnie się piecze