Arbuz :-)

napisał/a: Belay 2007-02-26 11:36
Mąż dostał wczoraj maila od kuzynki, a ja nie mogłam się powstrzymać i muszę się tym z Wami podzielić bo to jest naprawdę niesamowite. Wrzucam w kulinaria bo rzecz tyczy się arbuza.... i możliwości efektownego pokrojenia owocka

Dla mnie jest to coś naprawdę niesamowitego...
napisał/a: dark_salve 2007-02-26 11:38
BOMBA!!!!!!! Po prostu rewelacyjne, ale wątpię żebym potrafił jedną z tych rzeczy tak po prostu zrobić. Aż szkoda jeść takiego arcydzieła ;)
napisał/a: Belay 2007-02-26 11:42








napisał/a: Patka2 2007-02-26 11:43
dark_salve napisal(a):Aż szkoda jeść takiego arcydzieła

no tez by mi było szkoda zjeść.
Ale szkoda też żeby sie popsuł co nie??
napisał/a: samsam 2007-02-26 11:45
Tak, to prawdziwe arcydzieło. Podziwiam takich ludzi za niezwykłą pomysłowość i talent.
napisał/a: jente8 2007-02-26 11:45
Rewelacja I też żal by mi było takie cudo jeść
napisał/a: iza19821 2007-02-26 11:47
Rewelacje...Niestety ja tego nigdy nie zrobie
napisał/a: dark_salve 2007-02-26 11:48
Nie no. Urodzinowy arbuz jest oszałamiający, a Viking... przecudowny. Takie cacko to bym normlnie w jakiś sposob zakonserwował na wieczność.
napisał/a: ami1 2007-02-26 11:48
Ale cuda Nawet nie przyszło mi do głowy, że coś takiego można zrobić z arbuza.
napisał/a: iza19821 2007-02-26 11:48
Tak wszytsko ladne ...ze nic tylko postawic i sie patrzec a nie JESC
napisał/a: Belay 2007-02-26 11:51
To może zamiast takich cudów, pijanego arbuza? ;)

Potrzebny będzie arbuz oraz wódka lub szampan (w ilościach dowolnych lub takich, jakie przyjmie owoc). W arbuzie należy zrobić dziurkę, tak by zmieścił się lejek, wlać część alkoholu i odstawić do następnego dnia, po czym dolać resztę alkoholu...

Jak miąższ przesiąknie procentami, pokroić arbuza w plastry bądź wg własnego uznania

Świetny jako deser, ale szybko zwala z nóg ;)
napisał/a: dark_salve 2007-02-26 11:56
Belay, co do pijanego arbuza... nie było to tak że się wycina dziurkę, wlewa wódkę, a potem tą dziurkę się z powrotem zamyka i daje arbuza do lodówki?