Warstwowa Salatka pomidorowo-jajeczna

Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na dużym półmisku. Cebulę pokroić w półkrążki, ułożyć na pomidorach. Posypać solą i pieprzem. Jajka pokroić w plasterki, ułożyć na pomidorach z cebulą. Posolić i popieprzyć.
/ 03.08.2011 13:06

Składniki

  • 2-3 duże pomidory
  • 1 duża cebula

  • 3-4 jajka na twardo
  • 20-25 dag żółtego sera startego na grubej tarce
  • szczypiorek
  • 4-5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany (lub jogurtu naturalnego)
  • 1 czubata łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na dużym półmisku. Cebulę pokroić w półkrążki, ułożyć na pomidorach. Posypać solą i pieprzem. Jajka pokroić w plasterki, ułożyć na pomidorach z cebulą. Posolić i popieprzyć. Posypać startym żółtym serem. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Sosem polać sałatkę.

Posypać po wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)