Większość z nas uwielbia słodycze. Czekolada, cukierki, bita śmietana, lody… Skoro tak dobrze kojarzą się nam w zwykłe dni, dlaczego nie umieścić ich w naszym walentynkowym menu?
Gwoździem programu naszej słodkiej karty dań możemy uczynić wszelkiego rodzaju ciasta i desery. Wieczór, podczas którego podamy ciasto czekoladowe w kształcie serca czy jedwabisty mus czekoladowy z pewnością zapadnie na długo w waszej pamięci.
Nie należy również unikać waniliowych aromatów. Lody waniliowe z czekoladą i bitą śmietaną to popisowy smakołyk podawany już przez Madame de Pompadour w celu podniesienia libido jej ukochanego - samego Ludwika XV.
Jako danie główne proponujemy coś lekkiego, a zarazem orzeźwiającego, czyli sałatkę Afrodyty. Przygotowujemy ją z cykorii i owoców cytrusowych, które rozbudzą słodką atmosferę wprowadzając was w erotyczny nastrój.