Szparagi w boczku

Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia. Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
/ 22.05.2013 09:49

Składniki

 

 

  • zielone szparagi - 1 pęczek
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • rozmaryn - 4 sztuki
  • cienkie paski wędzonego boczku - 4 sztuki

Szparagi w boczku

Sposób przygotowania

Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.

Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.

Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.

Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.

Przepis szparagi w boczku pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)