Surówka witaminowa

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki. Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki.

Składniki

 

 

  • kapusta pekińska - 1 sztuka

    Surówka witaminowa

  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 2 sztuki
  • sok z cytryny - 2 łyżeczki
  • świeża bazylia - 1 łyżka
  • kolendra świeża pół pęczka
  • cebula dymka 1szt

Sposób przygotowania

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki. Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki. Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr. Następnie dobrze wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

Przepis surówka witaminowa pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)