Sos kolorowy

Bardzo drobniutko posiekany czosnek rozetrzeć w moździerzu z papryką, kminkiem i solą, a następnie - ciągle rozcierając - dodawać powoli oliwę, a następnie ocet.
/ 17.10.2006 15:44

Składniki

  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 strąk ostrej czerwonej papryki,
  • 1/2 łyżeczki kminku,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka ostrej sproszkowanej papryki,
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania

Bardzo drobniutko posiekany czosnek rozetrzeć w moździerzu z papryką, kminkiem i solą, a następnie - ciągle rozcierając - dodawać powoli oliwę, a następnie ocet.

Gdy wszystkie składniki będą roztarte na jednolitą masę, dodać zimnej, przegotowanej wody.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)