Sos grecki

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
/ 19.10.2006 09:21

Składniki

  • 60 dag dojrzałych pomidorów
  • 3 średnie cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki drobno posiekanego tymianku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać pomidory i tymianek. Popieprzyć i posolić.

Dusić przez ok 15 min. Gotowy sos posypać natką pietruszki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)