jajka fot. Adobe Stock

Śniadaniowe babeczki jajeczne - przepis

Pyszne mini-omleciki prosto w piekarnika!
/ 06.08.2018 13:13
jajka fot. Adobe Stock

Autorem przepisu jest: użytkownik: przejs

Przygotowanie: 30-60 min.
Skala trudności: łatwe


Składniki:

  • 1 młoda nieduża cukinia
  • 10 dag szynki
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka liści świeżej bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Umytą cukinię kroimy w drobną kostkę.Podsmażamy na oleju do miękkości- doprawiając solą i pieprzem.
  2. Rozbełtane jajka mieszamy z mąką i mlekiem. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do jajek.
  3. Szynkę kroimy w paseczki lub kostkę. Bazylię siekamy. Dodajemy do masy jajecznej. Pieczemy w foremkach do muffinek, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 25 min.

Ten i wiele innych przepisów znajdziesz na: Gotujmy.pl