Smażone kanapki z serem mozzarella

Do przygotowania kanapek możesz także użyć zwykłego sera żółtego
/ 25.01.2011 08:57

Przygotowanie 20 min
Pieczenie 6–8 min
Porcja (1 kanapka) ok. 230 kcal

Przepis na 4 porcje:
- 8 kromek pszennego chleba tostowego
- kulka mozzarelli (ok. 15 dag)
- łyżeczka musztardy miodowej
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- masło
- szczypta soli

Sposób wykonania:
1. Cztery kromki chleba tostowego posmaruj musztardą, obłóż pokrojonym w plasterki serem mozzarella, przykryj pozostałymi kromkami chleba. Dobrze dociśnij.

2. Jajka ubij z mlekiem i szczyptą soli. W płynie dobrze namocz kanapki i usmaż na maśle na złoty kolor. Podawaj z plasterkami pomidorów.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)