Sałatka zimowa

Wymytą kapustę cienko poszatkować. Obraną rzodkiew, oskrobaną marchewkę zetrzeć na tarce. Jarzynki wymieszać posolić, odstawić na półtorej godziny, odcedzić sok.
/ 17.10.2006 12:02

Składniki

  • 1 kapusta,
  • czarna rzodkiew,
  • marchewka,
  • szklanka gęstej śmietany,
  • 3/4 szklanki rozkruszonego twarogu,
  • pół pęczka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

Wymytą kapustę cienko poszatkować. Obraną rzodkiew, oskrobaną marchewkę zetrzeć na tarce. Jarzynki wymieszać posolić, odstawić na półtorej godziny, odcedzić sok.

Sałatkę polać śmietaną, posypać twarogiem, wymieszać, posypać szczypiorkiem.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)