Sałatka ze szpinakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy i hartujemy. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i wykładamy wszystko na patelnię

Składniki

 

  • 250 g Makaronu Międzybrodzkiego pierożek
  • 200 g młodych liści szpinaku

    Sałatka ze szpinakiem

  • 100 g sera żółtego twardego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g łuskanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki majonezu
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 7-8 pomidorków koktajlowych
  • pieprz grubo mielony do smaku

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy i hartujemy. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i wykładamy wszystko na patelnię. Całość lekko podgrzewamy, ale uważamy by nie doprowadzić do wrzenia. Szpinak dokładnie myjemy i dokładamy do sosu. Do potrawy dodajemy makaron, mieszamy całość i układamy na talerz. Potrawę dekorujemy startym, żółtym serem. Układamy cząstki ugotowanego jajka, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzechy włoskie. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)