Składniki
-
- 20 dag groszku z puszki
- 10 dag kukurydzy z puszki
- 1 ogórek
- 2 duże pomidory
- 2 dymki
- ocet winny
- oliwa
- sól, pieprz, pęczek oregano
Sposób przygotowania
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć i ostudzić.
Osączyć groszek i kukurydzę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę. Ogórek umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać z ostudzonym ryżem.
Przyprawić do smaku, skropić octem winnym i oliwą. Posypać posiekanym oregano i wymieszać. Sałatkę należy odstawić do lodówki na 1 godz., przed podaniem wymieszać.
WYPOWIEDZ SIĘ!