Sałatka z kurczakiem i fasolą

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki. Odcedzić i ostudzić.
/ 11.10.2006 11:49

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 jajek
  • majonez
  • musztarda
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki. Odcedzić i ostudzić.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.

Czerwoną fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy.

Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, musztardę i doprawić do smaku.

Sałatkę podawać z pieczywem.

Podane składniki wystarczą na 3-4 porcje.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)