Sałatka z grillowanym serem żółtym

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera
/ 06.05.2014 09:44

Składniki

  • 300 g fasolki szparagowej
  • ser żółty Gouda MSM Mońki
  • kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych
  • sałata strzępiasta zielona
  • sałata strzępiasta czerwona
  • świeże zioła

Sałatka z grillowanym serem żółtym

Sposób przygotowania

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą.