Sałatka z fetą i arbuzem

Cebulę pokroić w bardzo cieniutkie półplasterki, skropić sokiem z limonki i odstawić na 30-40 minut do lodówki. Schłodzonego arbuza pokroić w dość duże kawałki (dobrze jest wcześniej cały owoc wypestkować).
/ 06.08.2018 15:16

Składniki

  •  

    połowa średniej wielkości arbuza
  • 2 czerwone cebule
  • jedna limonka
  • opakowanie twardego sera feta, najlepiej gotowego, pokrojonego w kawałki
  • garść czarnych oliwek
  • po pół pęczka pietruszki i mięty
  • kilka łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w bardzo cieniutkie półplasterki, skropić sokiem z limonki i odstawić na 30-40 minut do lodówki.

Schłodzonego arbuza pokroić w dość duże kawałki (dobrze jest wcześniej cały owoc wypestkować).

Miętę i pietruszkę drobno posiekać.

Następnie połączyć wszystkie składniki i bardzo delikatnie wymieszać. Podawać natychmiast po zrobieniu.