Sałatka z ananasem

Ugotować ryż, ostudzić. Ananasa odsączyć, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ser żółty pokroić w drobną kostkę.
/ 19.03.2008 09:04

Składniki

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • kawałek drobno pokrojonego pora (białą część)
  • 20 dag sera żółtego (miękkiego)
  • słoik majonezu

Sposób przygotowania

Ugotować ryż, ostudzić. Ananasa odsączyć, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. Doskonały dodatek do mięs pieczonych.
Uwaga na drugi dzień nie wygląda ładnie, ale super smakuje.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)