Sałatka Viva Italia

Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki. Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry. Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny. Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu. P
/ 22.05.2013 10:12

Składniki

 

 

  • świeży szpinak - 100 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • mango - 100 gramów
  • dojrzałe awokado - 100 gramów
  • sos sojowy - 20 mililitrów
  • sok z cytryny - 10 mililitrów
  • orzeszki pinii - 1 łyżka

Sałatka Viva Italia

Sposób przygotowania

Starannie umyj liście szpinaku, osusz je i usuń ogonki. Umyj awokado i mango. Przekrój je wzdłuż, usuń pestki i obierz ze skórki, po czym pokrój w plastry. Skrop pokrojone awokado sokiem z cytryny. Przyrumień orzeszki pinii na patelni bez tłuszczu. Przygotuj Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo dwie łyżki sosu sojowego. Wymieszaj sos ze składnikami sałatki i całość posyp orzeszkami pinii.

Przepis sałatka Viva Italia pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)