Sałatka tajska

Mięso natrzeć dwoma rodzajami oleju, solą i pieprzem. Włożyć do małego garnka ...
/ 13.11.2007 13:04

Składniki
150g mięsa z piersi kurczaka,
1 łyżeczka oleju sezamowego,
1łyżeczka oleju słonecznikowego,
1 dymka,
1 strąk chili,
kilka liści zielonej sałaty,
1łyżka jasnego sosu sojowego,
sól,
pieprz,
sok cytrynowy

Sposób przygotowania
Mięso natrzeć dwoma rodzajami oleju, solą i pieprzem. Włożyć do małego garnka, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Następnie mięso pokroić w cienkie paseczki. Dymkę i chili pokroić, dodać do mięsa, przyprawić sosem sojowym, sokiem cytrynowym i pieprzem. Serwować na liściach zielonej sałaty.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)