Sałatka tagliatelle warzywne

Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj
/ 03.06.2013 12:28

Składniki

  • marchewka - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • Pomidorki cherry - 150 gramów
  • sałata lodowa - 1 główka
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • kiełki lucerny - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • mini kulki mozzarelli - 150 gramów
  • oliwa z oliwek - 120 mililitrów

Sałatka tagliatelle warzywne

Sposób przygotowania

Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj. Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony, tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, np. leczo. W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski winegret Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu). Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu. Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.


Przepis sałatka tagliatelle warzywne pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)